Ανακοίνωση για την Πανευρωπαϊκή Απεργία

Αθήνα 8 Νοέμβρη 2012

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Συνάδελφοι,

Χθες, Τετάρτη 7 Νοέμβρη,   με ισχνή πλειοψηφία 153 βουλευτών η κυβέρνηση (που είχε υποστηριχτεί πριν λίγους μήνες από 177 βουλευτές), ψήφισε το νέο μνημόνιο. Το περιεχόμενο αλλά και η «κοινοβουλευτική» διαδικασία που ακολουθήθηκε δείχνουν ότι δεν σέβονται πλέον ούτε τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματά μας ούτε τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συμβουλίου ή του Νομικού Συμβουλίου ούτε καν αυτό το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Ήδη από σήμερα ξεκινά η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013, μέσω του οποίου θα υλοποιηθούν και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου, η ψήφιση του οποίου θα γίνει την Κυριακή 11 Νοέμβρη.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού που συμμετείχαν στις χθεσινές κινητοποιήσεις,  δείχνουν τον δρόμο. Καθήκον όλων μας είναι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα μας. Είμαστε σίγουροι ότι μόνο έτσι μπορούμε  να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Μόνο έτσι θα πετύχουμε να ανατρέψουμε όλες αυτές τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται στο όνομα δήθεν  της σωτηρίας μας. Η Ομοσπονδία μας συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις που στοχεύουν σ’ αυτή την κατεύθυνση. Γι αυτό σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στην μεγάλη συγκέντρωση των συνδικάτων την Κυριακή 11/11 στις 5 μμ (την ώρα της ψήφισης του προϋπολογισμού) στην πλατεία Συντάγματος.

Τον ίδιο αγώνα δίνουν όλοι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι ενάντια στην νεοφιλελεύθερη πολιτική που επικρατεί στην Ευρώπη. Τα συμφέροντά μας είναι κοινά. Το ίδιο πρέπει να είναι και οι αγώνες μας. Το συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας συμμετέχει στις Πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις της Τετάρτης στις 14 Νοέμβρη, με τρίωρη στάση εργασίας από 12:00 μέχρι 15:00 που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Κυριακή 11/11 στις 5:00 μ.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

(συγκέντρωση ΟΑΣΕ Καραγεώργη Σερβίας και Σταδίου)

Τετάρτη 14/11 στις 12:00 πλ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ