Ανακοίνωση για την Επιστράτευση στο Μετρό

Αθήνα 25/1/2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι και συναδέλφισες

Η τρικομματική κυβέρνηση των μνημονίων προχώρησε σε μια ακόμη αντιδημοκρατική ενέργεια.  Αποφάσισε την επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό, που αγωνίζονται για την διατήρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Η ΓΣΣΕ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε στο πλάι τους. Καταδικάζουμε την απόφαση για επιστράτευση και απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει πια τον αντεργατικό της κατήφορο.

Η Κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά την πρακτική του διαίρει και βασίλευε, προσπαθεί να αμαυρώσει τους αγώνες των συναδέλφων μας και να χρησιμοποιήσει την φτώχεια και την ανέχεια, που η ίδια με την πολιτική της δημιούργησε, ως μοχλό πίεσης για να στρέψει αυτούς που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δηλαδή κατά κύριο λόγο τους υπόλοιπους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, απέναντι στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες.  Τη πρακτική αυτή την ξέρουμε, την αναγνωρίζουμε και την απορρίπτουμε.

Ο αγώνας για διατήρηση των Συμβάσεων Εργασίας είναι αγώνας όλων μας.

Η προσπάθεια ανατροπής της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, σε όποιο κλάδο και αν γίνεται, μας αφορά όλους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να εκφράσουν με κάθε τρόπο και την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σήμερα τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 4:00 μμ. Στις  13:00 θα γίνει συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων και θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα όπου και θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πανεργατική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16:00.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην στάση εργασίας αλλά και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ήρθε επιτέλους η ώρα να αποδείξουμε ότι : Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!!!

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Παπαδόγιαννης        Μανώλης Χατζάκης