news img
latest news

Ανακοίνωση για την Γενική Απεργία

Αθήνα 20 Σεπτέμβρη 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,

Μετά από τα δύο μνημόνια, που είναι υπεύθυνα κατά κύριο λόγο για την παραπέρα όξυνση της ύφεσης, μετά την ακύρωση του μεγαλύτερου τμήματος του εργατικού δικαίου, μετά από αλλεπάλληλες μειώσεις του εισοδήματος των εργαζομένων, μετά την εκτίναξη της ανεργίας σε ποσοστά που καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει, μετά την πλήρη υποταγή της χώρας μας στις ορέξεις των ξένων συμφερόντων, η τρικομματική κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές δηλώσεις για αναδιαπραγμάτευση, κοινωνικά δικαιότερα μέτρα, ισοδύναμα κλπ. κλπ.,  αποφάσισε να ολοκληρώσει τα καταστροφικά για τον λαό μας σχέδια, που της υποβάλλονται από την τρόϊκα ως διαταγές, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων μεγάλων οικονομικών παραγόντων.

Σήμερα προχωρούν ένα βήμα παρακάτω και απαιτούν από τους εργαζόμενους να αποδεχθούν:

  • νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα,
  • κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων,
  • αλλαγές στο ωράριο και κατάργηση του πενθημέρου,
  • αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
  • μείωση των αποζημιώσεων και
  • ισοπέδωση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει,

Στον κλάδο μας αρκετοί εργοδότες υπολογίζουν μόνο τα κέρδη που θα αποκομίσουν από την εκμετάλλευση  των αντεργατικών  μέτρων. Έτσι αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους σαν οικονομικό βάρος και όχι σαν καθοριστικούς συντελεστές στην προσπάθεια επιτυχίας των επιχειρήσεών τους. Οι ίδιοι πιέζουν στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών (ΕΑΕΕ) να μην υπάρξει συμφωνία για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει ένα ελάχιστο «δίχτυ ασφαλείας» για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Απώτερος στόχος η πλήρης κατάργηση κάθε θεσμικού πλαισίου και η επικράτηση της εργασιακής ζούγκλας. Ακόμη και στο θέμα του Επικουρικού μας Ταμείου,  παρά τις, εδώ και μήνες, επανειλημμένες οχλήσεις μας, αρκούνται μέχρι στιγμής μόνο σε διαρροές δημοσιευμάτων και σε προφορικές δηλώσεις για το θετικό ενδιαφέρον  τους.

Η ΟΑΣΕ θα συνεχίσει τον αγώνα της τόσο για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ όσο και για την οριστικοποίηση της ανεξαρτοποίησης του Ταμείου μας. Απαιτεί και από την πλευρά της ΕΑΕΕ την ουσιαστική και έμπρακτη ανταπόκρισή της στα παραπάνω ζητήματα.

Συνάδελφοι,

Είναι καθήκον προς τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας, την χώρα μας να αντιδράσουμε. Η 24ωρη απεργία της 26/9 πρέπει να είναι η αρχή. Μόνο η μαζική καθολική  παρουσία μας στις Πανελλαδικές συγκεντρώσεις θα μπορέσει να σταματήσει την Κυβέρνηση και την Τρόϊκα να συνεχίσουν την αντιλαϊκή και αντιπατριωτική πολιτική τους . Ο καθένας μόνος του έχει την ευθύνη της αντίδρασης. Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους.

Κανείς δεν μπορεί πια να προφασίζεται οτιδήποτε, για να δικαιολογήσει την μη συμμετοχή του. Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ σημαίνει ΣΥΜΦΩΝΙΑ και ΣΥΝΕΝΟΧΗ. Η στιγμή είναι κρίσιμη και καθοριστική για το παρόν και το μέλλον μας. Πρέπει να γίνει η αρχή του τέλους των αντεργατικών πολιτικών

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 11:00 πμ ΠΕΔΙΟ του ΑΡΕΩΣ

(Συγκέντρωση ΟΑΣΕ γωνία Λεωφ. Αλεξάνδρας και Μαυροματαίων)

   Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Παπαδόγιαννης                   Μανώλης Χατζάκης

Ποιοι Είμαστε

Η Ο.Α.Σ.Ε ιδρύθηκε το 1977 σαν δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Ένωση, με την επωνυμία «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ο.Α.Σ.Ε.) και με έδρα την Αθήνα.

Στοιχεία επικοινωνίας

ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ 9 κ ΣΙΝΑ, 106 72 ΑΘΗΝΑ

210-3616572 - 210-3616579

210-3647284

info@oase.gr

oase orig logo

oase logo footer