news img
latest news

ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

Στο τεύχος του Νοεμβρίου 96 στην ίδια σελίδα η ΟΑΣΕ είχε άρθρο με τίτλο «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ». Το θέμα ήταν να δοθεί λύση στην υφιστάμενη αδικία που αφορούσε τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα των υπαλλήλων των ασφαλιστικών εταιρειών των οποίων ανακαλείται η άδεια.

Στη συνεδρίαση της Βουλής της 15ης Απριλίου ψηφίστηκε άρθρο στο Νομοσχέδιο περί Ιδιωτικής Ασφάλισης, που λύνει το πρόβλημα αυτό, δηλαδή την από το 1970 καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες, που απορρέουν από την εργατική νομοθεσία. Ήδη από το Φεβρουάριο του 97 ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκφράζοντας την πολιτική του Υπουργείου και της Κυβέρνησης στο θέμα αυτό, έφερε στη διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής την τροποποίηση στο κατατεθέν νομοσχέδιο, που έλυνε οριστικά το υπάρχον πρόβλημα.

Βέβαια, τους δύο αυτούς μήνες ασκήθηκαν τόσο προς την ΟΑΣΕ όσο και προς το Υπουργείο σοβαρές πιέσεις για να αποσυρθεί η διάταξη. Σημειώματα και όχι επίσημα δελτία τύπου που διέρρεαν από την Ένωση, δημοσιεύματα και αρθρογραφίες σε ημερήσιο και κλαδικό τύπο, δεν είχαν το βάρος της πειθούς για να ανατρέψουν την δίκαιη αυτή ρύθμιση. Έπεσαν στο κενό.

Οι εργαζόμενοι πλέον στις εταιρείες που, με ευθύνη των επιχειρηματιών, οδηγούνται σε ανάκληση, θα παίρνουν τουλάχιστον τα χρήματα που δικαιούνται από την εργασία τους. Τελείωσε η εποχή που οι άνεργοι συνάδελφοι πληρώνανε με τα χρήματά τους τις επιχειρηματικές υποχρεώσεις του μέχρι χθες εργοδότη τους.

Για την ιστορία επιβάλλεται να αναφερθούμε και σε εκείνους που συνέβαλλαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην επιτυχία της μεγάλης αυτής προσπάθειας που η ΟΑΣΕ ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια. Θα πρέπει να αναφερθούμε ιδιαίτερα στον Υφυπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στον τ. Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορίου και νυν Γ. Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Σωκράτη Κοσμίδη, που απέδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους. Θετικά συνέβαλλαν και η ΓΣΕΕ μαζί με το Υπουργείο Εργασίας. Τέλος θέλουμε να αναφερθούμε στους εισηγητές του ΠΑΣΟΚ κ. Ηλία Βλαχόπουλο, του Συνασπισμού κ. Βαγγέλη Αποστόλου και την εισηγήτρια του ΚΚΕ κ. Μαρία Μπόσκου, που στήριξαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια το συγκεκριμένο άρθρο, όταν την ίδια στιγμή ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αλογοσκούφης και ο βουλευτής του ίδιου κόμματος κ. Καραμάριος, με τις παρεμβάσεις τους προσπαθούσαν να αποτρέψουν την ψήφιση της διάταξης αυτής, παρά το ότι ο πρώτος άλλα είχε υποσχεθεί στην Ομοσπονδία.

Σε άλλο τεύχος θα υπάρξει συνολική τοποθέτηση της ΟΑΣΕ για τα υπόλοιπα θέματα που ρυθμίζει ο νέος νόμος, ο οποίος συνολικά κρινόμενος, πιστεύουμε ότι συμβάλλει θετικά στην εξυγίανση της Ασφαλιστικής Αγοράς.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ποιοι Είμαστε

Η Ο.Α.Σ.Ε ιδρύθηκε το 1977 σαν δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Ένωση, με την επωνυμία «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ο.Α.Σ.Ε.) και με έδρα την Αθήνα.

Στοιχεία επικοινωνίας

ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ 9 κ ΣΙΝΑ, 106 72 ΑΘΗΝΑ

210-3616572 - 210-3616579

210-3647284

info@oase.gr

oase orig logo

oase logo footer