news img
latest news

Ανακοίνωση της ΟΑΣΕ για τις εξελίξεις στην Αγροτική Ασφαλιστική

 

Αθήνα 8 Δεκεμβρίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο  διοικητής της ΑΤΕ  κ. Πανταλάκης έθεσε στους εργαζόμενους της ΑΤΕ και  της Αγροτικής Ασφαλιστικής εκβιαστικά το δίλημμα : «ή συμφωνείτε για μείωση όλων των μισθών κατά 10% ή θα επιβληθεί από την Κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Το παραπάνω «αποφασίζουμε και διατάζουμε» αιτιολογήθηκε ως απαίτηση τρόϊκας-κυβέρνησης, προκειμένου να καταβληθεί η επόμενη δόση του δανείου προς την χώρα μας αλλά και να γίνει η απαιτούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν στα εύλογα ερωτήματα που τέθηκαν στις συναντήσεις που είχαν οι ΟΤΟΕ, Σύλλογος ΑΤΕ, με την διοίκηση της ΑΤΕ και με τον υπ. κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και οι ΟΑΣΕ, Σύλλογος Αγροτικής Ασφαλιστικής με την διοίκηση της Αγροτικής Ασφαλιστικής , οδηγούν με ασφάλεια σε ένα συμπέρασμα : Ανεξάρτητα οικονομικών αποτελεσμάτων ή άλλων κανονισμών της  Ε.Ε. , πρέπει οπωσδήποτε να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων. Εξάλλου κάποια επίσημα χείλη με περισσό θράσος παραδέχτηκαν ότι : «είναι απαιτητό να χυθεί αίμα όσον αφορά στους μισθούς».

Η ΟΑΣΕ εκτιμά ότι η πραξικοπηματική μείωση μισθών αποτελεί την αρχή της προσπάθειας για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την μείωση των μισθών όλων των εργαζομένων.

Όπως ενημερωθήκαμε, η Αγροτική Ασφαλιστική υποχρεούται με βάση τις επιταγές να μειώσει το ενεργητικό της κατά 35% και να μειώσει το λειτουργικό της κόστος κατά 27%. Η μείωση του ενεργητικού της σημαίνει αυτόματα μείωση των εργασιών της και «απόσυρσή» της από ένα σημαντικό μερίδιο εργασιών, προς όφελος των ιδιωτών ανταγωνιστών της. Όσον αφορά την μείωση του λειτουργικού κόστους, ήδη αυτό έχει μειωθεί σημαντικά από το 2009 (πάνω από 15%) και μπορεί να μειωθεί περαιτέρω με κινήσεις εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της και όχι μειώσεις μισθών.

Εδώ τίθεται το εύλογο ερώτημα :  Γιατί πρέπει να υποστεί αυτή την «ποινή» η Αγροτική Ασφαλιστική;

Η συγκεκριμένη εταιρία ποτέ δεν επιβάρυνε την μητρική της ΑΤΕ με κεφάλαια για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Ποτέ δεν ωφελήθηκε άμεσα ή έμμεσα από οποιοδήποτε  «πακέτο στήριξης». Αποτελεί μια κερδοφόρα επιχείρηση προσφέροντας και όχι επιβαρύνοντας το δημόσιο.

Η όλη μεθόδευση του θέματος, τα αναπάντητα ερωτήματα. οι μισές απαντήσεις, η άκαμπτη απαίτηση για μείωση μισθών 10% σε όλους αδιακρίτως, αποδεικνύουν  ότι ο σκοπός είναι η συνολική μείωση μισθών και η κατάργηση των συλλογικών μας συμβάσεων.

Συνάδελφοι,

Μετά τα παραπάνω γίνεται σε όλους κατανοητό ότι πρέπει να αντιδράσουμε. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε την βάναυση επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά μας. 

Η ΟΑΣΕ καταδικάζει απερίφραστα τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις διοίκησης ΑΤΕ και Κυβέρνησης και δηλώνει ότι θα υποστηρίξει κάθε μορφή αγώνα των εργαζομένων στην Αγροτική Ασφαλιστική.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας  να είναι σε ετοιμότητα για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Φτάνει πιά !

Οι μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων δεν βγάζουν την χώρα από την κρίση την βουλιάζουν ακόμη περισσότερο και την παραδίδουν ανίσχυρη στα συμφέροντα των κεφαλαίων και των αγορών.

        Ο Πρόεδρος                               ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Παπαδόγιαννης                      Μανώλης Χατζάκης

Ποιοι Είμαστε

Η Ο.Α.Σ.Ε ιδρύθηκε το 1977 σαν δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Ένωση, με την επωνυμία «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ο.Α.Σ.Ε.) και με έδρα την Αθήνα.

Στοιχεία επικοινωνίας

ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ 9 κ ΣΙΝΑ, 106 72 ΑΘΗΝΑ

210-3616572 - 210-3616579

210-3647284

info@oase.gr

oase orig logo

oase logo footer