Δελτίο Τύπου για τις απολύσεις στο Επικουρικό Κεφάλαιο

Αθήνα 16 Νοέμβρη 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Η Ο.Α.Σ.Ε. καταγγέλλει την διοίκηση του Επικουρικού Κεφαλαίου  και τον πρόεδρό του κ. Δ. Ζορμπά, για την απαράδεκτη και προκλητική ενέργειά τους να κλείσουν το γραφείο της  Θεσσαλονίκης, απολύοντας όλους τους εργαζόμενούς του.

Η ενέργεια αυτή όχι μόνο δεν λύνει επί της ουσίας κανένα πρόβλημα αλλά αντίθετα δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους χιλιάδες πολίτες της περιοχής που εξυπηρετεί το γραφείο της Θεσσαλονίκης, ρίχνοντας ταυτόχρονα τις οικογένειες των συναδέλφων μας στην άβυσσο της ανεργίας και της ανέχειας.

Ο πρόεδρος του επικουρικού κ Δ. Ζορμπάς, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του προς τους εργαζόμενους ότι δεν θα θιγεί καμία θέση εργασίας, αποφάσισε, εν κρυπτώ και χωρίς ίχνος ντροπής, να δημοσιοποιήσει χθες το πρωί ξαφνικά και χωρίς κανένα επιχειρησιακό αιτιολογικό την απόφασή του. Προφανώς η διοικητική του ικανότητα εξαντλείται στην απλή φιλοσοφία ότι τα προβλήματα οικονομικά και μη θα πρέπει να φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων και μόνο.

Εύγε φιλεύσπλαχνε και φιλεργατικέ πρόεδρε. Βρήκες επιτέλους την λύση.

Κατάφερες το ακατόρθωτο. Σε μια περίοδο που απαιτείται η διοίκηση να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει το σύνολο των εργαζομένων, ώστε να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, συμβάλεις στην διασπορά ανησυχίας και αδρανοποίησής τους.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής και καλούμε τον κ. Δ. Ζορμπά να διαβουλευτεί, όπως και οφείλει,  με τους εκπροσώπους των εργαζομένων προκειμένου να εξετασθούν τα προβλήματα και από κοινού να εξευρεθούν οι πλέον αποδοτικές ενέργειες για την αντιμετώπισή τους.

Για το

Εκτελεστικό Συμβούλιο