news img
latest news

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/6/2005

Αθήνα 21/6/2005

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/6/2005

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ξεχνώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της επιχειρεί μεσούντος του καλοκαιριού αιφνιδιαστικά να αξιοποιήσει τις διατάξεις του Νόμου 3029, δηλαδή του «Νόμου Ρέππα», που προβλέπει την ενσωμάτωση των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης στο Ι.Κ.Α. μέχρι 1/1/2008 και την ενσωμάτωση των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης στο Ε.Τ.Ε.Α.Μ. Όμως με άλλοθι την εφαρμογή του παραπάνω νόμου επιχειρείται η κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η αλλαγή των εργασιακών δεδομένων, και η ανατροπή των συλλογικών συμβάσεων.

Είναι γνωστό ότι η θέση της Ομοσπονδίας μας είναι ότι το Επικουρικό μας Ταμείο πρέπει να μείνει αυτόνομο καθώς είναι το μόνο κλαδικό Επικουρικό Ταμείο που ασφαλίζει εργαζόμενους, πράκτορες, ασφαλιστές, ακόμα και εργοδότες. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με την οικονομική ευρωστία του Ταμείου, μας υποχρεώνει να είμα­στε κάθετα αντίθετοι στην προσπάθεια των εκάστοτε κυβερνήσεων για κατάργησή του, όσο και στη θέση του προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε. για ενοποίηση όλων των Επικουρικών Ταμείων. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε πως θα αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.

Η άποψη μας αυτή έχει εκφραστεί επανειλημμένα σε συναντήσεις που έχουμε κάνει και με το προε­δρείο της Γ.Σ.Ε.Ε. και με τον Υφυπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Ν. Αγγελόπουλο, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι η κυ­βέρνηση δεν προτίθεται να ενσωματώσει το Επικουρικό μας στο ΕΤΕΑΜ. Οι τρέχουσες εξελίξεις όμως μας ανησυχούν. Και στο παρελθόν είχαμε διαβεβαιώσεις – και μάλιστα γραπτές – από τον προηγούμενο υφυπουργό κ. Σπυρόπουλο που τελικά δεν τις έλαβε υπόψη του στον Νόμο που εισηγήθηκε στη Βουλή.

Συνάδελφοι,
Η Γ.Σ.Ε.Ε. προκήρυξε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 24 Ιουνίου με το ακόλουθο διεκδικη­τικό περιεχόμενο:

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑ∆ΙΚΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ στη σημερινή της συνεδρίαση, υλοποιώντας την από 10/6/2005 απόφαση της ∆ιοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισε:
α) Προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής - Πανεργατικής Απεργίας για την Παρασκευή 24/6/2005.
β) Απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών
γ) Νέα συνεδρίαση της ∆ιοίκησης της ΓΣΕΕ στις 30/6/2005.
δ) Το διεκδικητικό πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι το παρακάτω:

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ
Ø Την επιχείρηση διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΙΚΑ
Ø Τις χαριστικές ρυθμίσεις σε Τραπεζίτες και Εργοδότες
Ø Την κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων
Ø Την κατάργηση του 8ωρου και την υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων
Ø Την "απελευθέρωση" του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων
Ø Την διεύρυνση της Ανεργίας και των ασύδοτων Απολύσεων
Ø Την προετοιμαζόμενη νέα φορολογική επέλαση.
Ø Την εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων - της δημόσιας περιουσίας, και την έλευση στρατηγικών επενδυτών.

∆ΙΕΚ∆ΙΚΟΥΜΕ
Ø Την ενίσχυση και όχι την επιβάρυνση και χρεοκοπία του ΙΚΑ.
Ø Έγκυρες Αναλογιστικές μελέτες και οικονομική υποστήριξη της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ø Να καλύψουν οι εργοδότες πλήρως τις υποχρεώσεις τους, κατάργηση τις ανασφάλιστης εργασίας.
Ø Την απόκρουση της φορολογικής επέλασης και της Ακρίβειας, που εκμηδενίζει τα εισοδήματα, κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλού­σιους πλουσιότε­ρους ειδικότερα σε μια περίοδο που τα κέρδη καταγράφουν ιστορικά ρεκόρ.
Ø Στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης και δημοκρατικού εκσυγχρονισμού των ∆ημοσίων Επιχειρήσεων, με σεβασμό στα δικαιώματα παλαιών και νέων εργαζομένων, λειτουργία υπό τον έλεγχο του ∆ημοσίου για να παρέχουν υπηρεσίες και τιμολο­γιακή πολιτική υπέρ των πολιτών και της κοινωνίας.
Ø Το σεβασμό και τη διατήρηση του υπάρχοντος ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση των φορέων και της Ο.Κ.Ε.
Ø Ρύθμιση και όχι απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων
Ø ∆ιεύρυνση της Απασχόλησης και δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας και στον Ιδιωτικό Τομέα για την πραγματική μείωση της Ανεργίας

Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας προκαλούνται από τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές και εργοδοτικές προκλήσεις, με αποκορύφωμα τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό των τραπε­ζοϋπαλλήλων και τις επιβαρύνσεις του ΙΚΑ.
Με τις πρόσφατες αποφάσεις - ρυθμίσεις τίθεται σε άμεσο κίνδυνο επιβίωσης το ΙΚΑ, οι συντάξεις και οι πενιχρές του παροχές.
Αυτή η ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων θα απαντηθεί Ενωτικά Αποφασιστικά και Αγωνιστικά.

ΟΛΟΙ στην Απεργία στις 24/6/2005

Συνάδελφοι,
ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε τις αρνητικές εξελί­ξεις που υπονομεύουν το εργασιακό και ασφαλιστικό μας μέλλον είναι ο δρό­μος της ενότητας και του αγώνα. Σας καλούμε να συμμετάσχετε όλοι στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Παρασκευή 24 Ιουνίου και να παρευρεθείτε στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10,30 πμ στην πλατεία Συντάγματος.

Συναδελφικά
Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Αθηνά Καραμήτρου Σωτήρης Οικονόμου

Ποιοι Είμαστε

Η Ο.Α.Σ.Ε ιδρύθηκε το 1977 σαν δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Ένωση, με την επωνυμία «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ο.Α.Σ.Ε.) και με έδρα την Αθήνα.

Στοιχεία επικοινωνίας

ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ 9 κ ΣΙΝΑ, 106 72 ΑΘΗΝΑ

210-3616572 - 210-3616579

210-3647284

info@oase.gr

oase orig logo

oase logo footer