Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά

Αθήνα 29/4/2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω ΣΗ

Συναδέλφισες/ οι

Κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι τιμούν την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Τιμούν τους πρώτους αγωνιστές αλλά και όσους ακολούθησαν για να προασπίσουν τα δικαιώματα τους.  Η απεργία της μέρας αυτής μετατράπηκε σε αργία και με  την «φροντίδα» των κυρίαρχων τάξεων,  έχανε σιγά – σιγά το νόημά της  και  για πολλούς είχε μετετραπεί σε γιορτή της Άνοιξης.  Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαιότητα να αναδείξουμε το πραγματικό νόημα και την ουσία της 1ης Μάη και να αντιστρέψουμε αυτή τη πορεία. Εξάλλου, υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να μας κάνουν ν’ αντιδράσουμε σε όλη αυτή την προσπάθεια.  Είναι η πρώτη φορά, στις τελευταίες δεκαετίες,  που οι εργαζόμενοι δέχονται τέτοια επίθεση. Το 30% είναι άνεργοι. Στους υπόλοιπους οι μισθοί έχουν συρικνωθεί, οι φόροι έχουν πολλαπλασιαστεί και όλο το εργατικό δίκαιο έχει σχεδόν καταργηθεί. Το Σαββατοκύριακο πέρασαν και οι τελευταίοι εφαρμοστικοί νόμοι. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι επόμενοι μνημονιακοί νόμοι που απαιτεί η τρόϊκα και αποδέχεται η κυβέρνηση.

Συναδέλφισες/ οι

Η Ομοσπονδία, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου μας να δείξουν με την συμμετοχή τους στην απεργία της 1ης Μάη  και την ενεργή παρουσία τους στην συγκέντρωση την αντιθεσή τους και την διαθεσή τους ν΄αγωνιστούν για να ξανακερδίσουν τα εργασιακά τους διακιώματα και μια αξιοπρεπή  ζωή.

Την Μ. Τετάρτη 1η ΜΑΗ 2013

Όλοι και όλες στην Συγκέντρωση των Συνδικάτων

ΑΘΗΝΑ : Πλ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11:00 π.μ.

Περιφέρεια : Κατά τόπους ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

(Προσυγκέντρωση ΟΑΣΕ Σταδίου και Κοραή )

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Παπαδόγιαννης                   Μανώλης Χατζάκης