news img
latest news

ΟΑΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ 12112015

Αθήνα 10/11/2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις της αποδέχτηκε να συνεχίσει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που οδηγούν στην ολοκληρωτική κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών και συνταξιοδοτικών παροχών, περικόπτοντας ακόμη και τα  όποια θετικά μέτρα πάρθηκαν για την προστασία των πιο αδύναμων.

Οι κυρίαρχες  νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της ΕΕ εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου επέβαλαν τελικά τους επαχθείς όρους τους. Βρισκόμαστε μπροστά στις νέες συνθήκες που οριοθετούνται από τους ακραίους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των δανειστών και την αποδοχή από την Κυβέρνηση του ρόλου του διαχειριστή των αδιέξοδων πολιτικών που επιβάλλονται δήθεν για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Μένει σε εμάς, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και με τρόπο μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο να διεκδικήσουμε την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας.

Εκτός των άλλων, σαν κλάδος,  διεκδικούμε και :

-      Επαναφορά του νομοθετικού πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις.

-      Νομοθετική παρέμβαση για την εξαφάνιση της ενοικιαζόμενης εργασίας.

-      Επαναφορά της εργοδοτικής εισφοράς στο ΤΕΑΕΑΠΑΕ σύμφωνα με την δέσμευση της κυβέρνησης.

-      Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Όλοι μαζί αντιστεκόμαστε στα συμφέροντα του κεφαλαίου και αγωνιζόμαστε για  να  ακυρώσουμε  τις  πολιτικές   που   καταστρέφουν   χώρα   και   κοινωνία

Σας καλούμε στην 24ωρη Γενική Απεργία και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν  η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ  και τα  Συνδικάτα  

την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

στις 11: 00 π.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος

(συγκέντρωση ΟΑΣΕ στην Κοραή και Σταδίου)

Συναδελφικά

Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο

      Ο Πρόεδρος                                     Ο Γ. Γραμματέας

                  Χρήστος Παπαδόγιαννης                        Μανώλης Χατζάκης

 

Ποιοι Είμαστε

Η Ο.Α.Σ.Ε ιδρύθηκε το 1977 σαν δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Ένωση, με την επωνυμία «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ο.Α.Σ.Ε.) και με έδρα την Αθήνα.

Στοιχεία επικοινωνίας

ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ 9 κ ΣΙΝΑ, 106 72 ΑΘΗΝΑ

210-3616572

info@oase.gr

oase orig logo

oase logo footer