news img
latest news

Η ζούγκλα που τη λένε «μεταρρύθμιση»

Η ζούγκλα που τη λένε «μεταρρύθμιση»

Συνάδελφοι,

Με συνεχείς κυβερνητικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις, υπαγορευόμενες από το μεγάλο κεφάλαιο, βρισκόμαστε μπροστά στην «ολική επαναφορά» σε ένα καθεστώς εργασιακής ζούγκλας.

Οι συλλογικές συμβάσεις ανατρέπονται, τα δικαιώματα αμφισβητούνται, οι κατακτήσεις χρόνων καταργούνται, οι εργαζόμενοι διαιρούνται αυθαίρετα σε κατηγορίες πολλών ταχυτήτων, τα ωράρια διευρύνονται, οι εργασιακές σχέσεις γίνονται λάστιχο, η ανεργία καλπάζει. Όλα αυτά δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας, ανησυχίας και υπονόμευσης του εργασιακού μας μέλλοντος. Και όμως, η ζούγκλα αυτή βαφτίζεται «μεταρρύθμιση».

Τις τελευταίες μέρες άνοιξε και το θέμα του ασφαλιστικού. Η κυβέρνηση διακατεχόμενη από το φάντασμα του νομοσχεδίου Γιαννίτση ακολουθεί την πεπατημένη της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, της αλλαγής επί το δυσμενέστερο του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, της ενοποίησης των υγειών Ταμείων και της μεταφορά στην ιδιωτική ασφάλιση ενός τμήματος της κοινωνικής ασφάλισης. Επικαλούνται διάλογο, επιτροπή «σοφών» και αναλογιστικές μελέτες. Είναι φανερό πως όλα αυτά είναι δικαιολογίες για να περάσουν ειλημμένες αποφάσεις.

Όμως η αντιμετώπιση του ασφαλιστικού απαιτεί έναν ριζικά διαφορετικό προσανατολισμό από τις αγοραίες πολιτικές που προωθούνται.

Τα πιο επείγοντα ζητήματα σήμερα είναι:
· Κατάργηση της ανασφάλιστης και υποασφαλισμένης εργασίας.
· Δραστική μείωση της ανεργίας.
· Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων και η απόδοση των υφιστάμενων υποχρεώσεων του κράτους.
· Σταδιακή αποκατάσταση του αποθεματικού των ασφαλιστικών ταμείων που καταληστεύθηκε.

Έτσι θα υπάρξει οριστική λύση στο ασφαλιστικό πρόβλημα. Πρόβλημα που επί 16 χρόνια, με κάθε κυβέρνηση, έρχεται και επανέρχεται ενώ οι λύσεις που έχουν προταθεί και έχουν νομοθετηθεί μέχρι τώρα αποδείχθηκε ότι είναι ατελέσφορες για το ίδιο το ασφαλιστικό σύστημα και διαλυτικές για το κοινωνικό σύνολο.

Συνάδελφοι,

Όσοι αναζητούν συνενόχους μέσα στα συνδικάτα με την συμμετοχή τους σε προσχηματικούς διαλόγους πρέπει να διαψευστούν.

Χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να πορευθεί ενωμένο, μαχητικό και με ταξική αλληλεγγύη στον αγώνα για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Απαιτείται από όλους μας η πιο ζωντανή και ενεργή συμμετοχή μας ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας απόψεις, ώστε να φέρουμε μια νέα «άνοιξη» στο κίνημά μας. Μόνο με τον αγώνα μας θα παραμεριστούν οι διαβρωτικές πρακτικές του κυβερνητικού, εργοδοτικού και κομματικού συνδικαλισμού και θα αποκατασταθεί το κύρος των συνδικάτων.

Ας κάνουμε την απεργία δική μας υπόθεση.
Συμμετέχουμε όλοι μαζικά, μαχητικά, ενωτικά
στην απεργία της 15ης Μαρτίου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ στις 12.00
Προσυγκέντρωση της ΟΑΣΕ, Μαυρομματαίων και Αλεξάνδρας

10.3.2006 - Η Γραμματεία

Ποιοι Είμαστε

Η Ο.Α.Σ.Ε ιδρύθηκε το 1977 σαν δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Ένωση, με την επωνυμία «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ο.Α.Σ.Ε.) και με έδρα την Αθήνα.

Στοιχεία επικοινωνίας

ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ 9 κ ΣΙΝΑ, 106 72 ΑΘΗΝΑ

210-3616572 - 210-3616579

210-3647284

info@oase.gr

oase orig logo

oase logo footer