news img
latest news

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 26/7/2005

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 26/7/2005
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 7 μ,μ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αθήνα 22/7/2005

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυβέρνηση προχωρά μέσα στο καλοκαίρι στην ψήφιση ενός νόμου με τον οποίο οι εργαζόμενοι χάνουν και άλλα δικαιώματα.

Με τις νέες ρυθμίσεις για την υπερεργασία, τις υπερωρίες και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, η προσωπική μας ζωή, η οικογενειακή μας ζωή, γίνονται βορά στα συμφέροντα του κάθε εργοδότη.

Θα μπορεί να μας κρατάει στο γραφείο με το έτσι θέλω μέχρι 45 ώρες την εβδομάδα (από 43 που είναι σήμερα) και μάλιστα, με μειωμένη αμοιβή. Ουσιαστικά δεν θα χρειάζεται άδεια για υπερωρίες γιατί οι ανάγκες του εργοδότη θα καλύπτονται από την διευρυμένη υπερεργασία.

Με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αυξάνεται μέχρι 10 ώρες την ημέρα το ωράριο για κάποια χρονική περίοδο και αντίστοιχα μειώνεται σε άλλη χρονική περίοδο. Μάλιστα στις μικρές επιχειρήσεις ο εργοδότης θα ζητά την ατομική «συναίνεση» του εργαζόμενου (και ποιος θα τολμήσει να πει όχι με τέτοια ανεργία). Στις δε μεγαλύτερες όπου υπάρχει σωματείο, θα αποφαίνεται με συνοπτικές διαδικασίες μια επιτροπή όπου η απόφαση θα είναι ουσιαστικά του υπουργείου εργασίας.

Με την φθηνή υπερεργασία, υπερωρία και διευθέτηση ο εργοδότης δεν θα προσλάβει νέο προσωπικό, παρά τα όσα μας λένε, ότι δηλαδή θα μειωθεί η ανεργία. Θα κάνει τη δουλειά του φθηνά, με τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους.

Με τις παρεμβάσεις των τελευταίων χρόνων και τις τωρινές, το 8ωρο, η μεγάλη κατάκτηση των εργαζομένων του περασμένου αιώνα, αποτελεί παρελθόν. Ο έλεγχος της διευθέτησης του χρόνου εργασίας είναι στην πράξη ανέφικτος στις χιλιάδες των περιπτώσεων. Ο εκβιασμός του εργαζόμενου, η τρομοκράτησή του μέσω της απόλυσης, θα αυξηθούν δραματικά.

Η προσωπική και οικογενειακή ζωή των εργαζόμενων θα απορυθμισθούν στο βωμό της απληστίας του κεφαλαίου. Πλήττεται η ιδιωτική μας ζωή, ο θεσμός της οικογένειας, η δυνατότητα ανατροφής των παιδιών. Αυτές οι αξίες βέβαια δεν είναι στα ενδιαφέροντα και στις προτεραιότητες ούτε του κεφαλαίου ούτε όσων νομοθετούν για λογαριασμό του.

Η ζώνη φτώχειας θα αυξηθεί δραματικά. Επιστρέφουμε σε ένα ξεχασμένο παρελθόν στον τομέα των εργασιακών σχέσεων.

Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, ό,τι και αν πιστεύει πολιτικά, δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτά τα μέτρα. Όσες διακηρύξεις γίνονται ότι αυτά είναι για το καλό μας, ότι αποτελούν μεταρρύθμιση και σύγχρονη πολιτική, δεν μπορούν να πείσουν κανένα καλόπιστο εργαζόμενο, κανένα λογικό άνθρωπο. Η μεταφορά εισοδήματος για μια ακόμη φορά από τους εργαζόμενους στους εργοδότες, είναι απλά μια βαθιά αντεργατική πολιτική και τίποτα άλλο.

Στις 26/7 απεργούμε:

Όλοι μαζί, ενωμένοι, ανεξαρτήτως επιχείρησης. Γιατί μας αφορά όλους, μας πλήττει όλους.

Διεκδικούμε πλήρη και σταθερή εργασία, με ρυθμισμένο εργασιακό πλαίσιο, μικρότερο ωράριο, αξιοπρεπείς μισθούς.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεκτη επιλογή που συνεχίζεται, να περνάνε τόσο σοβαρά μέτρα με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στο καλοκαίρι.

Απαιτούμε αυτά τα μέτρα να αποσυρθούν. Έτσι κι αλλιώς είναι καταδικασμένα στη συνείδηση των εργαζομένων. Θα τα καταργήσουμε και τυπικά στην πράξη.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26/7/2005 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΗΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ποιοι Είμαστε

Η Ο.Α.Σ.Ε ιδρύθηκε το 1977 σαν δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Ένωση, με την επωνυμία «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ο.Α.Σ.Ε.) και με έδρα την Αθήνα.

Στοιχεία επικοινωνίας

ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ 9 κ ΣΙΝΑ, 106 72 ΑΘΗΝΑ

210-3616572 - 210-3616579

210-3647284

info@oase.gr

oase orig logo

oase logo footer