news img
latest news

Στάση Εργασίας 06/03/2008

Αθήνα 5/3/2008

Συνάδελφοι, σες

Το ασφαλιστικό – αντιασφαλιστικό  νομοσχέδιο

κατατίθεται στην Βουλή για ψήφιση.

 Η βασική και επείγουσα κατεύθυνσή του είναι μια: κατάργηση Ταμείων και  ενοποίηση τους σε ενιαίους οργανισμούς, μείωση συντάξεων και αύξηση ορίων ηλικίας, κύρια για τις εργαζόμενες μητέρες.  Παράλληλα η Κυβέρνηση αποφάσισε, όσα το κράτος και η εργοδοσία χρωστάνε στα Ταμεία, να καλυφτούν από τα χρήματα των ίδιων των ασφαλισμένων επιχειρώντας μια “αναδιανομή” που αποτελεί ξεδιάντροπη κλοπή.

Είναι πραγματικά αδιανόητο να αποφασίζει η Κυβέρνηση ουσιαστικά την εξαφάνιση του Επικουρικού μας φορέα χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση στους άμεσα ενδιαφερόμενους. Η αρμόδια Υπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης αδιαφορεί προκλητικά για τις απόψεις και την επιχειρηματολογία των Εργαζομένων προφανώς γιατί αδυνατεί να αιτιολογήσει τις αντιδημοκρατικές και αντεργατικές Κυβερνητικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά δημόσια τόσο προς την Κυβέρνηση όσο και προς την αδιάφορη Υπουργό της, ότι υπάρχουν κάποια ουσιαστικά δεδομένα για το Τ.Ε.Α.Α.Π.Α.Ε. (Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων), που ιδρύθηκε το 1942, και τα οποία ηθελημένα αγνοούν:

α) Στο Τ.Ε.Α.Α.Π.Α.Ε. ασφαλίζονται 11.000 περίπου μισθωτοί και πρόσωπα αυτοτελώς απασχολούμενα, (εργοδότες, ασφαλιστές, ασφαλειομεσίτες, πράκτορες πραγματογνώμονες κλπ). Αυτό σημαίνει ότι το Τ.Ε.Α.Α.Π.Α.Ε. αποτελεί ένα τυπικό κλαδικό Επικουρικό Ταμείο που ασφαλίζει επικουρικά όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης (δηλαδή όχι μόνο μισθωτούς).

β) Το Επικουρικό μας Ταμείο έχει πλήρη οικονομική επάρκεια και υγιή αναλογιστική βάση για πολλές δεκαετίες, όπως αποδεικνύεται και από την τελευταία αναλογιστική μελέτη η οποία έχει γίνει από το ίδιο το Υπουργείο και την οποία η Υπουργός επιδεικτικά αγνοεί!

γ) Δεν έχει κοινωνικό πόρο και το ασφάλιστρο καταβάλλεται αποκλειστικά από Εργοδότες και Εργαζόμενους. Επιπλέον το κράτος δεν έχει καταβάλλει ποτέ ούτε ένα ευρώ σαν ασφάλιστρο ή επιχορήγηση, κάτι που επίσης θέλουν  να αγνοούν η Υπουργός και η Κυβέρνηση!

δ) Η αναλογία συνταξιούχων προς ασφαλισμένους είναι 1/3,5 γεγονός που διασφαλίζει ακόμα περισσότερο την μελλοντική αυτόνομη βιωσιμότητα του, που επίσης θέλουν  να αγνοούν η Υπουργός και η Κυβέρνηση!

Είναι περισσότερο από προφανές ότι η διατήρηση της αυτονομίας του Επικουρικού μας Ταμείου είναι μονόδρομος για όλους τους απασχολούμενους στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Το κυβερνητικό χτύπημα στους Εργαζόμενους ξεκινάει από την μείωση των συντάξεών μας και την αύξηση των ορίων ηλικίας. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η Κυβέρνηση με την αυθαίρετη συγχώνευση που προωθεί με άλλα ελλειμματικά Ταμεία, οδηγεί το Ταμείο μας σε ένα αβέβαιο μέλλον χωρίς να υπάρχει καμία διασφάλιση για την βιωσιμότητά του. Επιπρόσθετα προβλέπεται  η κατάργηση των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ. του Ταμείου, καταργώντας  έτσι και την δυνατότητα παρέμβασης των Εργαζομένων του κλάδου μας στο Ταμείο μας..

Συνάδελφοι, σες

Τώρα είναι η στιγμή της αντίστασης

Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να πετύχουμε την διατήρηση των δικαιωμάτων μας και να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση σε υποχώρηση, είναι ο μαζικός-ενωτικός αγώνας των Εργαζόμενων.

Να δείξουμε τη δύναμή μας.

Να μην επιτρέψουμε  να περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

 Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας στην σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε :

Την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  την ΠΕΜΠΤΗ 6/3/2008 από ώρα 14:00 έως την λήξη του ωραρίου και  ταυτόχρονη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των Εργαζομένων

Μην κάνετε τα Ταμεία μας ελλειμματικά

σαν τους προϋπολογισμούς σας.

Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας

Χρήστος Παπαδόγιαννης         Μανώλης Χατζάκης

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/3/2008 ΣΤΙΣ 2:30μμ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ  (Λ. Συγγρού 103 – 105)

Ποιοι Είμαστε

Η Ο.Α.Σ.Ε ιδρύθηκε το 1977 σαν δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Ένωση, με την επωνυμία «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ο.Α.Σ.Ε.) και με έδρα την Αθήνα.

Στοιχεία επικοινωνίας

ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ 9 κ ΣΙΝΑ, 106 72 ΑΘΗΝΑ

210-3616572 - 210-3616579

210-3647284

info@oase.gr

oase orig logo

oase logo footer